LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC2 - CZERWIEC 2018
- Pytanie nr 1 - Do produkcji kaszy manny wykorzystuje się ziarna
- Pytanie nr 2 - Który z wymienionych produktów jest stosowany w produkcji kiszonych ogórków jako dodatek?
- Pytanie nr 3 - Kwas sorbowy dodaje się do dżemów niskosłodzonych w celu
- Pytanie nr 4 - Wskaż nieprawidłowo dobrane surowce i materiały pomocnicze do produkcji wyrobu gotowego.
- Pytanie nr 5 - Słoiki szklane w których prowadzi się proces pasteryzacji najczęściej stosowane są do pakowania...
- Pytanie nr 6 -
- Pytanie nr 7 - Słód, wodę, drożdże i chmiel wykorzystuje się w Polsce do produkcji
- Pytanie nr 8 - Zakład mleczarski może odmówić przyjęcia do produkcji mleka surowego
- Pytanie nr 9 - Ile szklanych słoików należy przygotować do zapakowania 2 000 kg gołąbków, jeżeli waga netto prod...
- Pytanie nr 10 - Ile soli i wody należy użyć, aby przygotować 200 kg 2-procentowego roztworu soli do kiszenia ogór...
- Pytanie nr 11 - Ile śmietanki o zawartości tłuszczu 30% należy użyć do produkcji 720 kg masła ekstra, jeżeli ze 1...
- Pytanie nr 12 - Które z wymienionych urządzeń wykorzystywane jest do oddzielania zanieczyszczeń z mąki w produkcj...
- Pytanie nr 13 - W przedstawionym na rysunku urządzeniu w zakładzie przetwórstwa warzyw prowadzony jest proces
- Pytanie nr 14 - Parametrem charakteryzującym przebieg pracy suszarki fluidyzacyjnej jest
- Pytanie nr 15 - Peklowanie jest etapem niezbędnym w technologii produkcji
- Pytanie nr 16 - W schemacie technologicznym produkcji pulpy owocowej symbolem X oznaczono czynności o nazwie
- Pytanie nr 17 - Smażenie w głębokim tłuszczu stosuje się w technologii produkcji
- Pytanie nr 18 - W technologii produkcji śmietanki UHT nie występuje proces
- Pytanie nr 19 - Liofilizacja to proces wykorzystywany do produkcji
- Pytanie nr 20 - Przygotowanie ciasta, formowanie i suszenie to charakterystyczne etapy produkcji
- Pytanie nr 21 - Który produkt otrzymywany jest w wyniku chemicznego utwardzania tłuszczu?
- Pytanie nr 22 - Blanszowanie owoców przeznaczonych do produkcji kompotów przeprowadza się za pomocą gorącej wody ...
- Pytanie nr 23 - Suszenie warzyw należy zakończyć, gdy zawartość wody w surowcu wyniesie około
- Pytanie nr 24 - Korzystając z receptury na 1 kg ciasta z owocami oblicz, ile sztuk jaj należy użyć do produkcji 1...
- Pytanie nr 25 - Wskaż grupę maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji kiełbasy białej surowej.
- Pytanie nr 26 - Do oddzielenia cząstek proszku mlecznego od powietrza wylotowego z suszarki rozpyłowej należy zas...
- Pytanie nr 27 - Które urządzenie poprawnie dobrano do produkcji wyrobu gotowego?
- Pytanie nr 28 - Które urządzenie nie jest stosowane do produkcji frytek?
- Pytanie nr 29 - Które urządzenie należy zastosować do rozdrobnienia ziarna zbóż na mąkę?
- Pytanie nr 30 - Które zagrożenie zdrowotne żywności można zidentyfikować badaniem organoleptycznym?
- Pytanie nr 31 - W ocenie organoleptycznej wadą serka topionego będzie
- Pytanie nr 32 - Który z wymienionych produktów może charakteryzować się wadliwym smakiem jełkim?
- Pytanie nr 33 - Do mycia mechanicznego, dezynfekcji ścian, posadzek, stołów i blatów roboczych w przemyśle spożyw...
- Pytanie nr 34 - Informacją zgodną z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej jest stwierdzenie, że każda osoba pracu...
- Pytanie nr 35 - Najlepszym sposobem eliminacji zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji dżemów owocowych jest zgod...
- Pytanie nr 36 - Konserwy mięsne pasteryzowane w opakowaniach metalowych, można przechowywać do 6 miesięcy w warun...
- Pytanie nr 37 - Aby zapobiec uszkodzeniu konserw owocowych w opakowaniach szklanych w czasie transportu najlepiej...
- Pytanie nr 38 - W zakładzie przetwórczym hydrotransport można wykorzystać do transportu wewnętrznego
- Pytanie nr 39 - Wyrób spożywczy z datą przydatności do spożycia 12.06.2018 powinien być przygotowany do dystrybuc...
- Pytanie nr 40 - Zabieg dezynsekcji przeprowadzany jest w magazynie w przypadku stwierdzenia obecności