LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC4 - CZERWIEC 2019

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Zgodnie z wymaganiami PN Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach w czasie przech...
  • Pytanie nr 2 - W skład karkówki wieprzowej wchodzą mięśnie
  • Pytanie nr 3 - Które z kości wchodzą w skład goleni przedniej półtuszy wołowej?
  • Pytanie nr 4 - Przepołowiona głowa odcięta jest od półtuszy wieprzowej
  • Pytanie nr 5 - Który element zasadniczy odcięty jest od półtuszy wieprzowej w stawie podramienno-nadgarstkowym?
  • Pytanie nr 6 - W zmechanizowanym rozbiorze wstępny podział półtuszy wieprzowej składa się z czterech zasadniczyc...
  • Pytanie nr 7 - Wskaż nieprawidłowo dobrany sprzęt do czynności rozbiorowej półtuszy wieprzowej.
  • Pytanie nr 8 - Które urządzenie należy zastosować w linii zmechanizowanego rozbioru mięsa wieprzowego do zdjęcia...
  • Pytanie nr 9 - Wskaż brakujące elementy zasadnicze tuszy baraniej, oznaczone w tabeli znakiem zapytania.
  • Pytanie nr 10 - Który z elementów zasadniczych oddzielony jest od półtuszy cielęcej cięciem biegnącym od połowy p...
  • Pytanie nr 11 - Wykrawanie podgardla na mięsa drobne polega na odkrojeniu od podgardla gruczołów limfatycznych, u...
  • Pytanie nr 12 - Mięso drobne wołowe ze ścięgnami oraz warstwą tłuszczu śródtkankowego około 5 mm, o analitycznej ...
  • Pytanie nr 13 - Wskaż nieprawidłowo dobrane wymagania jakościowe do klasy mięsa drobnego wieprzowego.
  • Pytanie nr 14 - Średni uzysk antrykotu w stosunku do masy półtuszy waha się w granicach 5,6÷5,9%. Ile antrykotu o...
  • Pytanie nr 15 - Wskaż, który rodzaj mięsa stracił przydatność do spożycia.
  • Pytanie nr 16 - Wskaż metodę wychładzania mięsa o najkrótszym całkowitym czasie chłodzenia.
  • Pytanie nr 17 - W urządzeniach chłodniczych wykorzystywanych w przetwórstwie żywności najczęściej stosowanymi czy...
  • Pytanie nr 18 - Którą technikę rozmrażania należy zastosować do małych elementów mięsnych poddanych procesowi szy...
  • Pytanie nr 19 - Wskaż błędnie podaną przyczynę zmian zachodzących w mięsie zamrożonym.
  • Pytanie nr 20 - W czasie oceny jakości mięsa rozmrożonego stwierdzono jełki zapach i smak. Jest to spowodowane zm...
  • Pytanie nr 21 - Do konfekcjonowania elementów mięsnych w zakładach przetwórstwa mięsnego służą
  • Pytanie nr 22 - Aby wyprodukować mięso w postaci półfabrykatów do sprzedaży, plastry mięsa o grubości 1÷2 cm nale...
  • Pytanie nr 23 - Na jednej tacce tłoczonej z folii wielowarstwowej układa się 4 plastry schabu. Ile potrzeba tacek...
  • Pytanie nr 24 - W tabeli przedstawiono recepturę
  • Pytanie nr 25 - Wskaż błędnie dobrane surowce i materiały pomocnicze do produkcji wyrobu gotowego.
  • Pytanie nr 26 - Korzystając z fragmentu Instrukcji technologicznej produkcji kiełbasy myśliwskiej, wskaż surowiec...
  • Pytanie nr 27 - Zgodnie z wymaganiami PN Pakowanie, przechowywanie i transport wyrobów garmażeryjnych, materiały ...
  • Pytanie nr 28 - Do produkcji którego wyrobu wykorzystuje się maszyny i urządzenia wymienione w tabeli?
  • Pytanie nr 29 - Wskaż urządzenia stosowane do wytopu tłuszczu metodą okresową suchą.
  • Pytanie nr 30 - Dobór surowców podstawowych peklowanych, rozdrabnianie, mieszanie farszu z przyprawami, napełnian...
  • Pytanie nr 31 - Wskaż operacje technologiczne, które należy przeprowadzić podczas produkcji salcesonu włoskiego....
  • Pytanie nr 32 - Do wyprodukowania 220 kg serdelków drobno rozdrobnionych zużyto surowców o łącznej masie 200 kg. ...
  • Pytanie nr 33 - Ile surowca peklowanego należy użyć do produkcji 170 kg wędzonki o wydajności 85%?
  • Pytanie nr 34 - Badania fizyczne oceny jakościowej konserw sterylizowanych dotyczą
  • Pytanie nr 35 - W tabeli przedstawiono wyniki kontroli jakości mięsa mielonego wołowego. Które partie mięsa spełn...
  • Pytanie nr 36 - W tabeli przedstawiono wymagania dotyczące składu chemicznego wyrobów gotowych. Jaki surowiec mię...
  • Pytanie nr 37 - Wskaż urządzenie do cięcia i porcjowania schabu na plastry.
  • Pytanie nr 38 - Środek transportu wewnętrznego, który współpracuje z kutrem, to
  • Pytanie nr 39 - W temperaturze od -2°C do 4°C, przy wilgotności względnej powietrza 75÷80%, przez okres do 10 mie...
  • Pytanie nr 40 - Z magazynu wydano 144 sztuk opakowań kartonowych konserwy KT-1 lbs. Korzystając z fragmentu dokum...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ