LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC4 - CZERWIEC 2024
- Pytanie nr 1 - W skład kości łopatki bez golonki wchodzi kość łopatkowa wraz z chrząstką oraz kość
- Pytanie nr 2 - Główne mięśnie składające się na karkówkę to
- Pytanie nr 3 - Którą nazwę nosi element ćwierćtuszy wołowej przedniej, zawierający pięć przepołowionych kręgów s...
- Pytanie nr 4 - Biodrówka i golonki to elementy otrzymane podczas rozbioru na części zasadnicze półtuszy
- Pytanie nr 5 - Którą czynność należy wykonać w pierwszej kolejności przy rozbiorze półtuszy wieprzowej na zmecha...
- Pytanie nr 6 - Do której czynności należy zastosować nóż trybownik?
- Pytanie nr 7 - W celu zniszczenia drobnoustrojów i zapewnienia warunków sanitarno-higienicznych piły, noże i sta...
- Pytanie nr 8 - W linii rozbioru wołowiny do prowadzenia i naznaczenia linii cięć i przecinania kości należy zast...
- Pytanie nr 9 - W wyniku rozbioru uzupełniającego elementu zasadniczego półtuszy wieprzowej otrzymano: kości mied...
- Pytanie nr 10 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli określ, do której klasy jakościowej należy zalic...
- Pytanie nr 11 - Wykrawanie szynki z golonką należy rozpocząć od
- Pytanie nr 12 - Wskaźnik uzysku mięsa klasy I z wykrawania karkówki z bydła dorosłego wynosi 12,2% Ile mięsa klas...
- Pytanie nr 13 - Z rozbioru 1 tony ćwierćtuszy wołowej tylnej uzyskuje się 20 kg polędwicy. Ile wynosi wskaźnik uz...
- Pytanie nr 14 - Na podstawie normatywu surowcowego zamieszczonego w tabeli, oblicz ile otrzymano słoniny z wykraw...
- Pytanie nr 15 - Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli, wskaż ile dni wyniesie maksymalny czas magazynow...
- Pytanie nr 16 - W praktyce przemysłowej do zamrażania mięsa wołowego w ćwierćtuszach należy zastosować mrożenie...
- Pytanie nr 17 - W którym urządzeniu nie zamraża się podrobów w postaci bloków?
- Pytanie nr 18 - Temperaturę i wilgotność względną powietrza w magazynach chłodniczych mierzy się za pomocą
- Pytanie nr 19 - W praktyce przemysłowej mięsa wieprzowego nie rozmraża się w
- Pytanie nr 20 - Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli, określ charakterystyczną barwę tłuszczu dla mięs...
- Pytanie nr 21 - Które gazy mają zastosowanie przy pakowaniu mięsa w atmosferze modyfikowanej (MAP)?
- Pytanie nr 22 - Do magazynu przyjęto 2 tony mięsa bez kości w workach próżniowych o masie 5 kg każdy. Ile worków ...
- Pytanie nr 23 - W celu utrwalenia różowej barwy mięsa należy zastosować dodatek
- Pytanie nr 24 - Który element półtuszy wieprzowej jest surowcem podstawowym do produkcji baleronu gotowanego?
- Pytanie nr 25 - Który z wymienionych procesów należy przeprowadzić, aby otrzymać jednolitą, zemulgowaną masę mięs...
- Pytanie nr 26 - Tłuszcz drobny oraz podgardle do produkcji wędlin podrobowych
- Pytanie nr 27 - W peklowni do uplastyczniania mięsa należy zastosować
- Pytanie nr 28 - W których urządzeniach należy przeprowadzić sterylizację konserw mięsnych?
- Pytanie nr 29 - Którą czynność oznaczono symbolem X w schemacie technologicznym produkcji kiełbasy polskiej wędzo...
- Pytanie nr 30 - Wodę lodową lub łuski lodowe należy dodać do masy mięsnej podczas obsługi
- Pytanie nr 31 - Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli, określ którą temperaturę należy zastosować przy ...
- Pytanie nr 32 - Sterylizacja konserw mięsnych powinna być przeprowadzana w temperaturze około
- Pytanie nr 33 - Do wyprodukowania 5 000 kg kiełbasy zwyczajnej zużyto 4 000 kg surowców. Ile wynosi wydajność got...
- Pytanie nr 34 - Próbę termostatową należy zastosować do oceny jakości
- Pytanie nr 35 - Zbadano smak, zapach, barwę oraz wygląd zewnętrzny na przekroju kiełbasy krakowskiej. Której ocen...
- Pytanie nr 36 - Do puszki wprowadzono zbyt dużą ilość surowca. Który rodzaj bombażu może wystąpić w konserwie?...
- Pytanie nr 37 - Do plasterkowania kiełbasy suchej żywieckiej należy użyć
- Pytanie nr 38 - Konserwy w słoikach typu twist-off należy transportować do maszyny pakującej w zbiorcze pakiety z...
- Pytanie nr 39 - Smalec paczkowany w pergaminie jest przechowywany w chłodniach przez 7 miesięcy w temperaturze od...
- Pytanie nr 40 - Ile wyrobu gotowego przygotowano do sprzedaży, jeżeli w opakowaniu zbiorczym było 100 opakowań je...