LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC4 - CZERWIEC 2023
- Pytanie nr 1 - Zgodnie z fragmentem rozporządzenia zamieszczonym w tabeli, temperatura na hali rozbioru mięsa po...
- Pytanie nr 2 - W skład szynki wieprzowej bez golonki i ogona wchodzą: kości miednicy, kość udowa z rzepką, 1/3 k...
- Pytanie nr 3 - Które mięśnie występują w karkówce wieprzowej?
- Pytanie nr 4 - W półtuszy cielęcej, górkę odcina się od przodu po linii oddzielenia
- Pytanie nr 5 - W pierwszej fazie rozbioru niezmechanizowanego półtuszy wieprzowej na elementy zasadnicze, należy
- Pytanie nr 6 - Do odzyskiwania resztek mięsa pozostającego na kościach, należy zastosować
- Pytanie nr 7 - W wyniku podziału zasadniczego ćwierćtuszy wołowej przedniej, uzyskuje się następujące elementy z...
- Pytanie nr 8 - Który element półtuszy wieprzowej jest odcięty od przodu po linii odcięcia głowy i od tyłu od gór...
- Pytanie nr 9 - Podczas wykrawania karkówki cielęcej po wycięciu chrząstki łopatkowej w pierwszej kolejności
- Pytanie nr 10 - Mięso cielęce krwawe ze ścięgnami i węzłami chłonnymi należy do klasy
- Pytanie nr 11 - Mięso drobne wołowe zaliczane do klasy II jest
- Pytanie nr 12 - Ile łopatki uzyska się z rozbioru 300 kg półtuszy wieprzowej, jeżeli średni wskaźnik uzysku tego ...
- Pytanie nr 13 - Ile karkówki należy pobrać z magazynu, aby otrzymać 100 kg obrobionego karczku na wędzonkę, jeżel...
- Pytanie nr 14 - Które parametry kontroluje się w chłodni składowej podczas przechowywania mięsa?
- Pytanie nr 15 - Do zamrażania podrobów w blokach należy zastosować
- Pytanie nr 16 - Optymalne efekty rozmrażania elementów mięsnych małych uzyskuje się w wyniku
- Pytanie nr 17 - Podczas zamrażania półtusz wieprzowych, białka zawarte w mięsie ulegają
- Pytanie nr 18 - Oparzelinę mrozową w mięsie zamrożonym można rozpoznać po powstaniu na powierzchni mięsa
- Pytanie nr 19 - W linii do produkcji mięsa mielonego, konfekcjonowanego urządzenia zestawia się w następującej ko...
- Pytanie nr 20 - Pakowanie mięsa w systemie MAP polega na
- Pytanie nr 21 - Do magazynu mięsa przyjęto 32 półtusze wieprzowe po 40 kg każda oraz 25 półtusz wieprzowych po 35...
- Pytanie nr 22 - Korzystając z receptury zamieszczonej w tabeli oblicz, ile mięsa wieprzowego peklowanego klasy II...
- Pytanie nr 23 - Który rodzaj normy (wg PN-EN 45020:2000) należy zastosować w celu określenia wymagań, jakie powin...
- Pytanie nr 24 - Do produkcji polędwicy sopockiej należy zastosować
- Pytanie nr 25 - Solanka peklująca używana w metodzie tradycyjnej, oprócz wody i soli powinna zawierać
- Pytanie nr 26 - Którą operację należy zastosować, aby przygotować tłuszcz drobny do produkcji wędlin podrobowych?...
- Pytanie nr 27 - W produkcji wędzonek do plastyfikacji mięsa, należy zastosować
- Pytanie nr 28 - Które urządzenie, w linii produkcji parówek, należy zastosować do dokładnego rozdrobnienia składn...
- Pytanie nr 29 - W produkcji kiełbasy krakowskiej operację napełniania osłonek, przeprowadza się po etapie
- Pytanie nr 30 - Której operacji nie stosuje się w produkcji kiełbasy polskiej wędzonej?
- Pytanie nr 31 - Zgodnie z przepisami bhp przy obsłudze kutra należy stosować
- Pytanie nr 32 - Temperaturę z którego zakresu, należy ustawić na termometrze autoklawu podczas sterylizacji konse...
- Pytanie nr 33 - W produkcji kiszki wątrobowej faza produkcyjna – wykończenie polega na
- Pytanie nr 34 - Jaka będzie wydajność produkcji kiszki pasztetowej, jeżeli do wyprodukowania 162 kilogramów kiszk...
- Pytanie nr 35 - Ile boczku surowego potrzeba do wyprodukowania 144 kg boczku wędzonego, jeżeli wydajność wynosi 9...
- Pytanie nr 36 - Badanie chemiczne baleronu wędzonego dotyczy oceny
- Pytanie nr 37 - Przechowywanie wędzonek dłużej niż 5 dni w magazynie o temperaturze powyżej 6 °C i wilgotności wi...
- Pytanie nr 38 - Do załadunku kutra masą mięsną należy zastosować
- Pytanie nr 39 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli określ czas przechowywania mięsa drobnego wieprz...
- Pytanie nr 40 - Przyjęcie gotowych wyrobów do magazynu wymaga wypełnienia dokumentu